Kruipruimte isolatie is een kosteneffectieve oplossing om het energieverbruik van uw huis te verminderen. Kruipruimtes zijn vaak de meest vochtige ruimtes in het huis, wat betekent dat zonder isolatie veel koude lucht binnenkomt en verwarmde lucht gemakkelijk ontsnapt. Deze extra isolatie kan helpen om ongeveer 20-30% op uw energierekening te besparen, maar hoeveel kost het precies om uw kruipruimte te isoleren?
De prijs van een isolatieproject kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen zal de algemene toestand en grootte van de ruimte invloed hebben op de totale kostprijs. Bijvoorbeeld, als uw plafond of muren geconverteerd moeten worden naar betere materialen voor een goede isolatie, dan zal dit de projectkosten aanzienlijk verhogen. Ook zal het soort materiaal dat u kiest voor de isolatie een verschil maken – mineralistiche vezels zoals glas- of steenzwamvezels duurder zullen zijn dan bijvoorbeeld PUR schuim of EPS parels.
De kosten voor isolatie van de kruipruimte hangt dus samen met de gebruikte methodiek, de toegankelijkheid van de kruipruimte en de locatie van de woning. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €30-35 per vierkante meter.
Kortom, terwijl er verschillende factoren zijn die de uiteindelijke prijs bepalen, is kruipruimte isolatie vaak eenvoudiger en goedkoper dan men denkt!
Voordelen kruipruimte isolatie
1. Door uw kelder of kruipruimte te isoleren, houd u meer warmte in uw woning vast. Dit kan ervoor zorgen dat uw energieverbruik met 10 tot 15% daalt, waardoor u een flinke besparing op de energierekening realiseert!
2. Door uw kruipruimte of kelder goed te isoleren, heerst er een veel hoger warmtecomfort in de woning. De vloeren worden merkbaar warm en koelen minder snel af tijdens de wintermaanden.
3. Door goed voor uw kelder of kruipruimte te zorgen, voorkomt u vochtproblemen. Met een combinatie van isolatie en dampschermen, elimineert u muffe luchtjes die in de kelder ontstaan. Uw beneden vloer blijft droger en schimmels hebben meer moeite om hun intrede te doen. Door een goede isolatie voorkomt u ook dat er condens vocht tegen de onderkant van uw beneden vloer stolt.
4. Uw benedenverdieping blijft intact: het is niet nodig om de bestaande vloer uit te breken voor een vloerisolatie langs boven. In sommige gevallen is dit wel noodzakelijk wanneer er weinig opbouwhoogte is om isolatie en een nieuwe vloereindeling te plaatsen.